Oosterschelde

en omgeving

Het eiland Schouwen-Duiveland is rijk aan gevarieerd natuurschoon: stranden, duinen, kreken, bossen en uiteraard veel water en akkerland en dat allemaal op loopafstand! In de omgeving van Ouwerkerk kunt u heerlijk wandelen en fietsen, welke kant u ook opgaat.

Loopt u richting Oosterschelde langs de Baalpapenweg, dan komt u bij een dijk, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Op het kleine strandje kunt u bij eb verse oesters ‘plukken’.

Blijft u langs de dijk verder wandelen naar het westen dan is het Watersnood museum, dat de ramp die vooral dit eiland trof (1953) in beeld en herinnering brengt, zeker een bezoek waard.

Wandelt u daarna nog een paar kilometer langs de Oosterschelde dan ziet u in de verte de Zeelandbrug en waarschijnlijk vele kitesurfers en ook liefhebbers van de duiksport in actie.

Wilt u naar monumentenstad Zierikzee dan kunt u op de fiets in twintig minuten door de weilanden uw doel bereiken. Voor geoefende fietsers zijn er routes uitgezet welke via veerpontjes tot eilandhoppen uitnodigen in noordelijke of zuidelijke richting.
Verder kunnen we een bezoek aan authentieke vissersplaatsen als Brouwershaven, Bruimisse en natuurlijk Zierikzee aanbevelen.

Zierikzee is een stadje apart. Een heel gemoedelijk havenkwartier met terrasjes en winkeltjes en gezellige restaurants. Voor vogels is er een enorm natuur project (plan Tureluur) in ontwikkeling en in deze contreien is het dan ook goed vogels-spotten.

In Burg-Haamstede vindt u de mooiste duinen en stranden, maar ook bij de Brouwersdam, die Noordzee en Grevelingenmeer van elkaar scheidt is het goed toeven. Als u geluk heeft (en er van houdt) is er misschien wel een popconcert op de dam om zelf mee te maken in de zomer. Voor informatie verwijzen we graag naar het VVV in Zierikzee.

Per auto is het bereik natuurlijk groter en Middelburg en Vlissingen hebben zeker ook hun aantrekkingskracht. Rotterdam en Antwerpen zijn per auto een uur verwijderd.

Tenslotte is een bezoek aan Neeltje Jans een volgende aanbeveling. Hier wordt aan volwassenen en zeker ook aan kinderen het Deltaplan op speelse wijze gedemonstreerd hoe Nederland, en Zeeland in het bijzonder, omgaat met de dreiging van het water.

Meer informatie?

Foto's